На 3 януари държавният глава Румен Радев ще връчи втория мандат

...
На 3 януари държавният глава Румен Радев ще връчи втория мандат
Коментари Харесай

Радев изненада ПП - връчва втория мандат на кандидат-премиера акад. Денков на 3 януари

На 3 януари държавният глава Румен Радев ще връчи втория мандат за сформиране на кабинет, оповестиха от Президентството в четвъртък.  
 
На среща на „ Дондуков “ 2 в 11.00 ч. досието ще получи кандидат-премиерът акад. Николай Денков, чиято номинация беше излъчена от втората по бройка парламентарна група в 48-ото Народно заседание - тази на „ Продължаваме промяната “.

 

Решението на Радев да връчи мандата на акад. Денков на 3 януари минира желанията на Политическа партия да показват в Народното събрание декларация, посредством която да търсят единодушие. Петков и Василев бяха споделили, че в случай че декрарацията им не получи поддръжка, ще дадат на президента празна директория.

 

На 23 декември номинираният за министър председател от тях Николай Денков съобщи, че след празниците ще се приготви програмна декларация, която ще се гласоподава в залата на 5 януари. Така ще се разбере дали от " Продължаваме Промяната " имат поддръжка за сформиране на държавно управление.

 

От диалозите, които " Продължаваме промяната " направиха с другите политически сили, стана ясно, че Петков/Василев имат поддръжката единствено на Демократична България.  " Гръбнакът на този кабинет би трябвало да бъде от " Продължаваме промяната " и несъмнено, по всички тематики ние работим компактно с " Демократична България ".

В декларацията няма да се запише това, което желае Българска социалистическа партия, а това, което е уравновесено и което може да бъде удържано. Дали ще има министри от другите партии, е въпрос на диалог. За момента " Възраждане " слагат цели, които са безусловно несъвместими с нашите, тъй че не виждам по какъв начин ще върви диалогът с тях ", сподели на 22 декември акад. Николай Денков.

 

С решението на Радев за връчване на мандата на 3 януари тези планове на Политическа партия по всяка вероятнот няма да бъдат изпълнени.

 

Това е причина за несбъднат мандат, който акад. Денков по всяка възможност ще би трябвало да официализира пред президента. 

 

На 5 декември Радев връчи първият мандат на ГЕРБ. Кандидатурата на проф. Николай Габровски обаче бе подкрепена от 113 депутати, а срещу бяха 125, до гласоподаване на оферти от него състав на кабинет с мандата на ГЕРБ въобще не се стигна. 

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР